Nogomet
0

Ronaldo dvostruki strijelac u remiju Corinthiansa

Totalsport
Nekadašnji najbolji nogometaš svijeta, Brazilac Ronaldo, igra sjajno za svoj Corinthians u prvenstvu Paulista. U utakmici 16. kola postigao je dva gola.

Corinthians je kod kuće remizirao 2-2 s Ponte Pretom pred 20.000 razgaljenih navijača na stadionu Pacaembu u Sao Paulu, koji su burno pozdravili Ronaldove golove.

Prvi je gol Ronaldo postigao za izjednačenje svog tima u 36. minuti iz jedanaesterca kojeg je sam izborio, a drugi je postigao u 57. minuti za vodstvo 2-1. Primio je Ronaldo loptu u kaznenom prostoru na nekih desetak metara od gola, riješio se odbrambenog igrača varkom i preciznim udarcem ljevicom zabio u lijevi donji ugao Ponte Pretinog gola. Do kraja utakmice gosti su ipak uspjeli izjednačiti, a strijelac je bio Gum u 76. minuti.

Bila je ovo peta utakmica Ronalda za Corinthians nakon povratka na travnjake nakon teške ozljede koljena i prva u kojoj je odigrao svih devedeset minuta. U pet nastupa Ronaldo je dosad skupio četiri gola.

Nakon 16 odigranih kola u prvenstvu Paulista Corinthians se nalazi na drugoj poziciji s 34 boda, šest iza vodećeg Palmeirasa.

Prvenstvo Paulista, 16. kolo:

Corinthians – Ponte Preta 2-2 (Ronaldo 36-11m, 57 / Leandrinho 32, Gum 76)

Redoslijed: 1. Palmeiras 40, 2. Corinthians 34, 3. Sao Paulo 33, 4. Portugesa 31, 5. Santos 30...