Brazilska Serie A
0

Ronaldo donio bod Corinthiansu

Totalsport
Ronaldo
Ronaldo
Iako još uvijek naočigled nije u vrhunskoj formi, brazilski nogometaš Corinthiansa Ronaldo (34) zabio je u srijedu svoj treći ovosezonski prvenstveni gol za svoju ekipu.

U 31. je minuti utakmice igrane u Rio de Janeiru protiv Flamenga u srazu 32. kola Serije A veteran u redovima saopaulske ekipe doveo goste u vodstvo. Primio je loptu u matnoj poziciji duboko unutar 16-erca pazeći da se ne nađe u ofsajdu, te potom lakoćom doveo Corinthians u vodstvo.

Domaći su do kraja uspjeli izjednačiti na konačnih 1-1 preko Dioga u 48. minuti.

Ronaldo je tako zabio prvi put nakon gotovo dvomjesečnog posta na po njega najneugodnijem gostovanju. Upravo se Flamengu nekoć najbolji nogometaš svijeta obećao krajem 2008. godine, nakon što je nekoliko mjeseci trenirao s igračima kluba za koji je uvijek tvrdio da navija.

Na koncu je iznevjerio navijače i vodstvo kluba prešavši u Corinthians izazvavši pravu malu navijačku revoluciju na ulicama Rija, gdje su se, među ostalim, palile njegove slike.

Ovim se remijem Corinthians poravnao na vrhu ljestvice s Fluminenseom i Cruzeirom, klubovima koji svoje dvoboje 32. kola tek moraju odigrati.

Serie A, 32. kolo:

Flamengo – Corinthians 1-1

Redoslijed: 1. Fluminense 54 (-1), 2. Crinthians 54, 3. Cruzeiro 54 (-1), 4. Santos 48 (-1).