Nije krio oduševljenje
107

Ronaldo dobio poklon vrijedan 1,3 miliona dolara, uručio mu ga je tajkun lično

N. K.
Trenutak kada tajkun uručuje Ronaldu poklon (Foto: Screenshot)
Trenutak kada tajkun uručuje Ronaldu poklon (Foto: Screenshot)
Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo dobio je novi poklon od kompanije za proizvodnju luksuznih satova Jacob & Co, a uručio mu ga je lično osnivač te firme Jacob Arabo.
Nakon što se u maju na svom Instagramu pohvalio satom od ove kompanije vrijednim 105.000 eura, Ronaldo je sada dobio poklon koji vrijedi 1,3 miliona dolara.

Objavljen je i snimak primopredaje poklona i na njemu se može vidjeti da je Ronaldo bio oduševljen. Kako se navodi, sat je posebno dizajniran za portugalskog asa.

Ovaj brend je prije nekoliko mjeseci otvorio svoju trgovinu u Riyadhu, a Ronaldo je odabran kao glavno lice koje će reklamirati poznatu kompaniju u Saudijskoj Arabiji.

Inače, Jacob Arabo je zapravo Jakov Arabov, tajkun koji je rođen u Uzbekistanu te je s 14 godina pobjegao u Ameriku i s roditeljima postao stanovnik New Yorka.

Kompaniju je osnovao 1986. godine, a danas njegovi satovi slove za jedne od najluksuznijih na svijetu te ga nose neke od najvećih svjetskih zvijezda kao što su Jennifer Lopez, Salma Hayek, Leonardo DiCaprio...

Arabo je svojevremeno bio optužen i da je za rusku mafiju oprao oko 270 miliona dolara, ali se na kraju izvukao samo s novčanom kaznom.