Odgovor Portugalcu
43

Ronaldo dobio bolnu odbijenicu iz Uniteda: Pozvali ga i saopćili mu konačnu odluku

D. P.
Ronaldo ne odlazi nigdje (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo ne odlazi nigdje (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je od klupskog rukovodstva zatražio odlazak iz kluba i prodaju, Cristiano Ronaldo je od Manchester Uniteda dobio bolnu odbijenicu.

Jučer je vijest o mogućem odlasku Ronalda iz Uniteda uzburkala javnost, nakon što je slavni Portugalac razočarao navijače i od klupskog rukovodstva zatražio izlazni transfer već ovog ljeta.

Međutim, od toga neće biti ništa. Uprava Manchester Uniteda je hitro reagovala i obavila razgovor s Portugalcem te mu saopćila da on neće biti prodat ovog ljeta.

Čelnici kluba su poručili da Ronaldo nije na prodaju te da on ostaje na Old Traffordu i u narednoj sezoni.

Ronaldo se na ovaj potez odlučio nakon što je u njegovoj povratničkoj sezoni u klub United bio užasan. Zabilježeni su najgori rezultati kluba decenijama unazad, a na kraju je u posljednjem kolu izborena tek Evropska liga.

Portugalac nije bio zadovoljan rezultatima i želi igrati Ligu prvaka, a u prilog njegovom ostanku na Old Traffordu ne ide ni činjenica da Ronaldo smatra kako United nije "zdrava" okolina za dobre rezultate.

Ipak, ostat će u klubu, prenijeli su danas engleski mediji. U međuvremenu nekoliko klubova je razmatralo opciju dovođenja Ronalda, a među njima se izdvajaju Bayern i Chelsea.