Mark Hughes
0

"Ronaldo će stradati zbog svog gromovitog šuta"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Trener nogometaša Manchester Cityja divi se tehnici šuta Cristiana Ronalda pri njegovu izvođenju slobodnjaka, ali se i boji da bi ista po njega mogla biti pogubna.
  • Način kojim Ronaldo udara loptu pri slobodnim udarcima totalno je drukčija tehnika od bilo koje dosad viđene - izjavio je velški trener uoči nedjeljnoga gradskog derbija dvaju mančesterskih klubova na Old Traffordu.

  • Taj njegov udarac otkriva talent i uzrokuje velike probleme golmanima. No, i Ronaldo bi se jednog dana zbog svoje specifične tehnike mogao suočiti s posljedicama.

  • Riječ je o iznimno neprirodnom pokretu noge i pitam se hoće li moći izdržati čitavo vrijeme svoje karijere takvo udaranje bez ozljeda. Radi se o strašnom naporu za mišićne skupine u predjelu bedra, kao i za one oko njegovih koljena. Morat će strahovito puno raditi na održavanju snage mišića.

  • Da, primjerice, je tako pokušam izvesti udarac, našao bih se u ozbiljnoj nevolji. Ne sad, nego na vrhuncu moje igračke karijere.

  • Ja sam oduvijek pokušao “spinati” loptu pri udarcima. On to uopće ne radi. On loptu udara nadolje i pušta da let i njezina brzina učine ostalo - objasnio je nekadašnji veški reprezentativac, bivši centarfor Manchester Uniteda, Barcelone i Bayerna.