Meta kritika
22

Ronaldo brani Neymara: Protivnici ga žele povrijediti, ali njegovo vrijeme polako nastupa

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni Brazilac Ronaldo imao je samo riječi hvale za sunarodnjaka Neymara za kojeg je rekao da trpi puno namjernih udaraca od protivničkih igrača i da je igrač koji je sposoban u ključnom trenutku odlučiti utakmicu.

Neymar se našao na velikom udarcu javnosti nakon što je nekoliko puta simulirao na Svjetskom prvenstvu, a stručnjaci su izračunali da je njegovo izležavanje na terenu tokom Mundijala u Rusiji trajalo punih 14 minuta.

Ipak, Ronaldo smatra da se ne slaže s komentarima koje su Shearer i Linker ostavili za Neymara, a u kojem su uputili kritike na njegov račun. On je rekao da protivnici imaju želju da povrijede Neymara, što je tokom svoje karijere prošao i Ronaldo.

"U nogometu postoji mnogo mišljenja, a ja se ne slažem sa onim koje zastupaju Alan Shearer i Gary Linker. Njih dvojica su uputili oštre kritike na račun Neymara, a ne znaju kakve udarce dobija na terenu od protivnika. Većina nogometaša pravi grube startove nad njim sa željom da ga povrijede, a slično sam i ja doživljavao na terenu", rekao je Ronaldo.

Ronaldo je također rekao da je Neymar sazrio u ozbiljnog igrača koji može odlučiti utakmicu u ključnom trenutku te da bi mogao osvojiti Zlatnu loptu ukoliko odvede Brazil do svjetskog vrha.

"Neymar postaje igrač koji može riješiti meč u ključnom trenutku. Njegovo vrijeme polako nastupa, a ukoliko Brazil osvojio Svjetsko prvenstvo u nogometu, ne sumnjam da će upravo on biti igrač koji će prekinuti dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda", kazao je El Fenomeno.

Brazil će u četvrtfinalu igrati protiv Belgije, a meč je na rasporedu u petak od 20:00 sati.