Uspješna rehabilitacija
0

Ronaldo bi trebao biti spreman za BiH

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Real Madrid je u 3. kolu grupe C Lige prvaka iznenađujuće, na domaćem terenu, posrnuo protiv Milana koji je slavio 3-2 i time se izjednačio na vrhu tabele s Realom (po šest bodova).

Jedan od mogućih razloga slabije igre Reala leži u činjenici što je povrijeđen bio Portugalac Cristiano Ronaldo. Desni gležanj je načet u ogledu protiv Marseillea, a povreda se pogoršala u reprezentativnom ogledu Portugala i Mađarske.

Na početku se očekivalo kako će Ronaldo s terena izbivati mjesec dana, no sada je sam igrač za španske medije najavio drugačije:

  • Želim igrati na San Siru 3. novembra. Ne samo što želim, već mislim i da ću biti spreman. Ne boli me više - izjavio je Ronaldo koji svakodnevno obavlja rehabilitacijski proces. 

U teretani i plivalištu je gotovo po cijele dane. Jutarnji dio oporavka traje od 9.30 sati do 14, a popodevni (večernji) od 17 do 20 sati.

  • Gležanj stvarno ne boli više, dobro mi ide - optimizmom zrači portugalski nogometaš.

Ako ne na San Siru onda bi Ronaldo mogao najkasnije zaigrati za Real u gradskom derbiju protiv Atletica (8. novembra). To bi trebalo značiti i da će biti spreman za dva dokvalifikacijska ogleda protiv Bosne i Hercegovine za odlazak na Svjetsko prvenstvo.