Da li će biti kao otac?
33

Ronaldinhov sin je na probi u Barceloni, Španci objavili najbolje poteze i predstavili ga kao igrača

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Joao Mendes de Assis Moreira, sin legendarnog nogometaša Ronaldinha, više nije igrač brazilskog Cruzeira i otišao je na probu u Barceloninu ekipu do 19 godina, pišu španski mediji.

Kako navode, predsjednik Barceloen Joan Laporta već odavno je u kontaktu s Ronaldinhom i prati razvoj njegovog sina zbog potencijalne saradnje u budućnosti, a dodaje se kako je riječ o napadaču koji se koristi lijevom nogom.

Sa 14 godina je potpisao za Cruzeiro, ali je dugo skrivao svoj identitet kako ne bi imao prednost u odnosu na druge igrače, samo zbog toga što mu je otac svjetska legenda, a Španci pišu da je isključivo njegova odluka bila da u Barcelonu dođe na probu i okuša svoju sreću s najboljim vršnjacima svijeta.

Španska Marca objavila je videosnimak najboljih poteza ovog mladog nogometaša, a tu se može vidjeti da ima talenta za nogomet, no koliko je to dovoljno, pokazat će vrijeme, vjerovatno i sama proba u Barceloni.

Ronaldinhova karijera trajala je od 1998. do 2015. godine, a s reprezentacijom Brazila je 2002. godine postao prvak svijeta. S Barcelonom je osvojio Ligu prvaka 2006. godine, a osvojio je dvije Zlatne lopte za najboljeg igrača svijeta.