Fanovi ga dugo čekaju
15

Ronaldinhov sin debitovao za Barcelonu i već prvim potezima pokazao da nosi slavne gene

D. P.
Nekoliko lijepih poteza Joaa Mendesa (Foto: Screenshot)
Nekoliko lijepih poteza Joaa Mendesa (Foto: Screenshot)
Joao Mendes, sin legendarnog brazilskog nogometaša Ronaldinha, debitovao je u dresu Barcelone gdje je i njegov otac pružao najbolje partije karijere.

Mendes (17) prije nekoliko sedmica potpisao je ugovor s Barcelonom. Krenuo je stopama svog oca, koji je u ovom katalonskom gigantu dostigao nivo nogometa kakav nikada nije viđen.

Iako je teško očekivati da bude blizu nivoa svog slavnog oca, fanovi su oduševljeni pošto čovjeka iz iste slavne porodice nakon 15 godina u dresu Barcelone.

Ronaldinhov sin u januaru i februaru bio je na probi u Barceloni, a onda su u klubu ocijenili da je dovoljno dobar da potpiše ugovor. Igra na poziciji krila i napadača.

Nekoliko sedmica nakon potpisa ugovora, Joao Mendes je debitovao za Barcelonu. Igrao je za ekipu do 19 godina na Mediteranskom kupu u Barceloni.

Novinar Albert Roge prisustvovao je utakmici i objavio je kako je napadač igrao po desnoj strani u napadu, da bi onda u toku utakmice prešao na lijevo krilo.

Kao što se može vidjeti u kratkoj kompilaciji poteza s utakmice, Mendes je pokazao tračak tehničkih sposobnosti tokom utakmice, što je oduvijek krasilo njegovog slavnog oca. Ipak, neki fanovi su pronašli i nedostatke u njegovoj igri. U prilogu pogledajte šta je to sve Joao napravio u ovoj utakmici.