Ne poštuje zakon
163

Ronaldinho uhapšen u Paragvaju zbog krivotvorenja pasoša

K. H.
Foto: Twitter (Ronaldinho)
Foto: Twitter (Ronaldinho)
Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Ronaldo de Assis Moreira Ronaldinho uhapšen je u Paragvaju jer je u ovu zemlju ušao s krivotvorenim pasošem, potvrdili su tamošnji i brazilski mediji.

Ovu vijest je za brazilski Globe potvrdila paragvajska policija, a otkriveno im je da su tamošnji detektivi upali u predsjednički apartman u hotelu "Yacht & Golf Clubu", gdje je Ronaldinho odsjeo s bratom te da su im tom prilikom pronašli dva krivotvorena pasoša.

"Zakon se mora poštovati, a mi imamo informaciju da su krivotvorili dokumente", rekao je Acevedo u intervjuu za paragvajski Radio Nanduti.

U medijima je dalje navedeno da su vlasti imale informaciju o Ronaldinhu od trenutka kada je sletio u Paragvaj, ali da ga nisu željeli zadržati na aerodromu kako bi izbjegli medijski linč na ovog igrača.

Ronaldinho je u Paragvaj stigao na promociju knjige "Genij života" i kako bi učestvovao na jednom humanitarnom događaju, a ovo mu nije prvi put da je uhvaćen zbog sličnog prekršaja jer su mu ranije brazilske vlasti oduzele pasoš zato što nije platio kaznu koju je dobio zbog ilegalne gradnje.

Ipak, u septembru mu je pasoš vraćen nakon što je postigao dogovor s tamošnjim vlastima, a ubrzo nakon toga brazilski predsjednik Jair Bolsonaro imenovao ga je turističkim ambasadorom te zemlje.