Nogomet
0

Ronaldinho: "Sport izmišlja, ne razmišljam o penziji"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Glasine o svom napuštanju profesionalnog nogometa odbacio je Milanov nogometaš Ronaldinho (29), kojem španski mediji posljednjih dana predviđaju oproštaj od nogometne lopte...

Španjolski dnevnik Sport u nedjelju je napisao da je nekad sjajni Brazilac spreman objesiti “kopačke o klin”, što su preuzeli mnogi svjetski mediji, pa je morao intervenisati i Ronaldinhov brat i agent Roberto de Assis koji je takvu mogućnost otklonio riječima:

  • On uopće o tome ne razmišlja. Baš suprotno, pod svaku se cijenu želi vratiti u brazilsku nogometnu reprezentaciju.

Isto je učinio i Ronaldinho putem svoje internetske stranice na kojoj piše:

“Suprotno onome što španske novine Sport pišu, ja nikada nisam ni pomislio na penzionisanje. Ta je vijest neozbiljna, a dolazi iz novina koje pišu senzacionalistički. Nogomet je uvijek bio izvor moje radosti, a to je još uvijek. Sretan sam što igram za Milan, kao što sam bio sretan i u drugim klubovima i gradovima prije Milana.”

“Čvrsto stojim iza kritika, bile one pozitivne ili negativne, sve dok su utemeljene na istinitim činjenicama. Publiciranje netačnih informacija, s druge strane, je neprihvatljivo.”

"Još dok sam igrao u Barceloni, Sport je uvijek bio brz pri publiciranju neistinitosti i zlonamjernih vijesti o meni. To je, bez sumnje, lov na vještice. Novina koja objavljuje neistinite priče nije vrijedna povjerenja.”

“Uvjeravam sve da imam namjeru odraditi ugovor s Milanom do kraja, odnosno 2011. godine. Zajedno ću se sa saigračima boriti da bismo osvojili sve što je moguće”, zaključio je Ronaldinho.