U 40. godini
150

Ronaldinho se vraća iz penzije, pregovara sa ekipom iz jedne od najslabijih liga u Evropi

E. B.
Ronaldinho (Foto: EPA-EFE)
Ronaldinho (Foto: EPA-EFE)
Legendarni brazilski nogometaš Ronaldinho vraća se iz nogometne penzije, vijest je koja je danas odjeknula širom svijeta.

Ronaldinho, koji je zagazio u 40. godinu života, je dobio ponudu malteškog kluba Birkirkare i veoma je izgledno da će je i prihvatiti.

"Postoji velika mogućnost da dovedemo Ronaldinha. Pregovori su u toku i sve će biti poznato uskoro. U pregovorima smo sa jednom velikom korporacijom koja želi investirati u naš klub, a oni usko sarađuju sa Ronaldinhom, te se nadamo da ćemo uspjeti postići dogovor", rekao je direktor Birkirkare Michael Valenzia za The Times of Malta.

Ronaldinho je posljednji angažman imao u Fluminenseu gdje je igrao do septembra 2015. godine, a službeni oproštaj od nogometa objavio je prošle godine.

Nema nikakve sumnje da bi Ronaldinho imao još mnogo toga pokazati od svog bogatog nogometnog umijeća s obzirom da je malteška liga jedna od najslabijih u Evropi, a svi nogometni zaljubljenici sigurno priželjkuju da legendarnog Brazilca gledaju ponovo na zelenom travnjaku.