Nogomet
23

Ronaldinho se poigrao s Nevilleom i Shepherdom na humanitarnoj utakmici

Piše: D. B.
Na stadionu Old Trafford u Manchesteru je u nedjelju odigrana humanitarna utakmica u kojoj su snage odmjerile zvijezde Svijeta i reprezentacije Engleske. iskusni brazilski nogometaš Ronaldinho nije propustio priliku da još jednom zadivi publiku svojim nogometnim vještinama.

Ekipu Svijeta je s klupe predvodio menadžer Leicestera Claudio Ranieri, dok je na čelu reprezentacije Engleske bio Sam Allardyce. Utakmica je odigrana na Old Traffordu u Manchesteru, a posmatralo ju je 65.000 gledatelja. Bio je to prvi put da je portugalski stručnjak Jose Mourinho gledao jednu utakmicu na ovom stadionu otkako je postao menadžer Manchester Uniteda.

Engleska je pobijedila rezultatom 3:2, a publika je uživala u nogometu. Za ekipu Svijeta su nastupale i brazilske zvijezde Cafu, Dida i Ronaldinho. Naravno, još uvijek aktivni Ronaldinho je oduševljavao svojim potezima, a u jednom trku ka golu Engleske je uspio provući loptu kroz noge Benu Shepherdu i Philu Nevilleu. Brazilcu je bilo žao, pa se izvinio bivšem nogometašu Uniteda i Evertona.

Ono što je najvažnije, za Unicef je sakupljeno 6,3 miliona eura.