Jedan od najvećih ikad
67

Ronaldinho otvoreno: Ne bih imao bolju karijeru da sam manje izlazio

K. H.
Ronaldinho (Foto: EPA-EFE)
Ronaldinho (Foto: EPA-EFE)
U razgovoru za francuski Le Parisien legendarni Ronaldinho se osvrnuo na to da li bi promijenio svoj način života tokom karijere te je govorio o svom odnosu s Messijem i sunarodnjakom Neymarom, znajući da su obojica napustila Barcelonu i prešli u PSG.

Ronaldinho je bio počasni gost PSG-a u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka protiv Leipziga (3:2), a tu priliku iskoristio je kako bi se sreo s Messijem i Neymarom s kojima je inače veliki prijatelj. Govoreći o njima, rekao je da mu je izuzetno drago vidjeti da su danas dobri prijatelji.

"Oni su prijateli. Ovo nije neka izmišljena priča, već priča o prijateljstvu, a ja bih čak rekao i to da su veoma dobri prijatelji. Kad god imam priliku biti s njima, to iskoristim jer je to za mene veoma poseban trenutak", rekao je Ronaldinho.

Novinari su pitali ovog legendarnog brazilskog nogometaša da li bi nešto promijenio iz svoje karijere, stavljajući fokus na buran život van terena i česte provode u koje je išao.

"Ne. Potpuno sam zadovoljan svime što sam uradio u karijeri. Bog mi je dao mnogo toga, a sretan sam što sam doživio veoma sretne trenutke. S tim u vezi, ništa ne bih promijenio", kaže Ronaldinho.

Dalje dodaje kako je on doživio transfer Messija iz Barcelone u PSG.

"Kada sam stigao u Barcelonu, već se pričalo o fantastičnom mladiću. Bio je to Messi. Nakon toga, kada smo zajedno trenirali, vidio sam njegov kvalitet. Na svakoj utakmici i treningu vidjeli smo da je drugačiji od ostalih, a bilo mi je zadovoljstvo gledati ga kako igra. Poslije mi je postao pravi prijatelj", otkriva Ronaldinho i dodaje:

"Veoma sam sretan što ga vidim u klubu u kojem sam ja počeo igrati u Evropi iako, moram priznati, to nije nešto što sam očekivao. Bio sam siguran da će završiti karijeru u Barceloni i njegov odlazak je za mene bio veliko iznenađenje. Sviđa mi se PSG, ali je svejedno to bilo veliko iznenađenje jer ga nisam vidio niti u jednom drugom dresu osim Barceloninom."

Za kraj je Ronaldinho dodao kako u Brazilu svi znaju koliko vrijedi Neymar i kakve su njegove nogometne kvalitete.