Nogomet
0

Ronaldinho: Moja igra je najbolji odgovor kritičarima

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Brazilski as Milana Ronaldinho (29) odigrao je protiv Rome u utakmici 8. kola talijanskog nogometnog prvenstva svoju zasigurno najbolju utakmicu ove sezone.

Milan je uprkos zaostatku već od 3. minute utakmice na San Siru pobijedio Romu 2-1, došao do svoje treće ovosezonske pobjede i skoka na osmo mjesto na tabeli, a Ronaldinho je zabio prvi gol “rossonera” i sjajno asistirao Alexandreu Patu za drugi.

  • Trenutno se osjećam jako dobro. Naporno sam radio u zadnje vrijeme i osjećam se fizički, tehnički i mentalno jako dobro. Želim nastaviti s igrama kao što je bio slučaj protiv Rome i dalje usrećivati Milanove navijače. Dokazao sam u ovoj utakmici da mogu dobro sarađivati s Patom na terenu, ja volim asistirati, a on zabijati golove. Mislim da su moje dobre igre, golovi i asistencije, najbolji odgovor na sve kritike – rekao je Ronaldinho.

Euforični nakon velike pobjede nad Romom, bili su i trener tima Leonardo kao i strijelac pobjedničkog gola Pato.

  • Demonstrirali smo veliku želju i osvojili vrlo važna tri boda. Svi momci su uložili veliki trud nakon slabog starta (greška Thiaga Silve u 3. minuti nakon koje je Mexes zabio gol, op.a.). Moram pohvaliti sve igrače jer su svi bili jako dobri. Jako sam zadovoljan – rekao je brazilski stručnjak, osvrnuvši se na proteste koji su stizali iz rimskog kluba da ih je sudija Rosetti oštetio ne dosudivši im jedanaesterac u prvom dijelu.

  • Iskreno, nisam bio u poziciji vidjeti sve što se događalo na terenu, možda je i bio penal na Menezu, ali to ovisi o procjeni sudije koji je bio na licu mjesta - dodao je Leonardo.

  • Jako sam sretan, uvijek dajem sve od sebe za ovu ekipu, a osjećam da sam protiv Rome dobro odigrao. Otkako smo primili gol bio sam uvjeren da se možemo vratiti. Sjajno smo se pripremali za ovu utakmicu i ova pobjeda to dokazuje. Želio bih se zahvaliti treneru Leonardu na ukazanom povjerenju i sampouzdanju koje mi je ulio, kao i Ronnieju (Ronaldinhu, op.a.) na asistenciji. Nadam se da će moje dobre igre za Milan značiti i povratak u "seleçao" - izjavio je Pato.