Šansa za mlade
78

Ronaldinho krajem 2023. godine pokreće svjetsku ligu uličnog nogometa

K. H.
Ronaldinho (Foto: EPA-EFE)
Ronaldinho (Foto: EPA-EFE)
Legendarni brazilski nogometaš Ronaldinho krajem 2023. godine će pokrenuti svjetsku ligu uličnog nogometa, s ciljem da mladim igračima pruži priliku da pokažu svoje vještine i slijede put do nogometnog vrha.

Organizatori su danas potvrdili da će ulična svjetska liga početi krajem 2023. godine, a na početku će uključivati probni proces na društvenim mrežama, gdje će svi igrači uličnog nogometa imati mogućnost da postave svoje najbolje vještine i trikove, u pokušaju da se izbore za šansu u jednom od timova koji će se takmičiti.

Kako se navodi, međusobne utakmice i takmičenje u vještinama će se održavati u velikim svjetskih gradovima širom svijeta.

"Vjerujemo da je ovo prilika koja se pruža jednom u životu, kako bismo podržali igrače budućnosti", rekao je Ronaldinho u najavi projekta.

Iako je napomenuto da će liga početi krajem 2023. godine, još uvijek se ne zna tačan datum o lokaciji i vremenu prvog događaja.

Ronaldinho je u ovaj projekat ušao s bivšim igračem Robertom de Assisom Moreirom i Sophie Watts, suosnivačicom Lige legendi Mikea Tysona.