Nogomet
0

Ronaldinho dobio dozvolu za odlazak iz Barcelone

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Predsjednik španskog nogometnog prvoligaša Barcelone Joan Laporta smatra da je došlo vrijeme da Brazilac Ronaldinho napusti klub.

Dvadesetosmogodišnji Ronaldinho nije blistao u protekloj sezoni, odigravši samo 20 utakmica u dresu katalonskog kluba. Nije igrao od 9. marta zbog povrede koljena, a Laporta je za televiziju "TV3" kazao da je Brazilcu rečeno da može napustiti klub.

"Kada završite jednu eru normalno je da ključni ljudi napuste klub", rekao je Laporta.

On je dodao da je Ronaldinha mogao prodati prošlo ljeto, ali je od toga odustao nakon razgovora s trenerom Rijkaardom i igračem.

Barcelona je prvenstvo okončala na trećem mjestu bez direktnog plasmana u Ligu prvaka. Zbog toga je otkaz dobio trener Rijkaard koga će na klupi zamijeniti Pep Guardiola.

Rijkaard i Ronaldinho, koji su u Barcelonu došli 2003. godine, doveli su katalonski klub do naslova prvaka Španije 2005., a godinu poslije su osvojili duplu krunu u Španiji i Ligu prvaka.

"Nadam se da će Ronaldinho, kao i Rijkaard, napustiti klub uzdignute glave i da ćemo ga pamtiti kao čovjeka koji nam je donio dvije titule prvaka Španije i naslov prvaka Evrope", izjavio je Laporta.

Pored Ronaldinha, Barcelonu bi mogao napustiti i Samuel Eto'o, za koga se interesiraju Inter i Tottenham.

"Eto'o je igrač koji je lojalan klubu, koji se žrtvuje i koga vole navijači. Kada dođe vrijeme ispratiti ćemo ga na najbolji način", dodao je Laporta.