Nogomet
0

Ronaldinho blizu transfera u LA Galaxy

Totalsport
Ronaldinho (Foto: Reuters)
Ronaldinho (Foto: Reuters)
Prema riječima Davea Checkettsa, vlasnika MLS ekipe Real Salt Lakea, brazilski vezni nogometaš Milana Ronaldinho (30) mogao bi biti novi u nizu slavnih evropskih igrača koji su Stari kontinent zamijenili američkim.

Ronaldinho je ugovorom vezan za Milan još godinu dana, ali s obzirom na najavljeno rezanje plata u klubu, ne čini se nemogućim da se nekad najbolji nogometaš svijeta okrene lagodnijem životu i ne tako zahtjevnoj MLS ligi.

"Očekujem da će MLS liga u sljedećih nekoliko dana objaviti dolazak nove velike superzvijezde. Ne u našu ekipu, da ne zavaravam ljude, već će jedna druga ekipa napraviti veliku investiciju koja će i službeno biti objavljena u sljedećih nekoliko dana" rekao je Checketts za radio-stanicu KALL 10 Sports.

" Čini mi se da će taj igrač doći u Los Angeles i mislim da ćete svi znati ko je on", dodao je tajanstveno vlasnik Real Salt Lakea.

Upitan da li je riječ o Brazilcu, Checketts je samo rekao:

"Mislim da bi mogao biti".

ESPN-ov nogometni portal Soccernet piše da je Checketts gotovo sigurno aludirao na Ronaldinha, koji bi se tako mogao pridružiti LA Galaxyju, klubu za kojeg je 2007. potpisao David Beckham.

Spominjao se Ronaldinho prethodno u kontekstu transfera u Flamengo, ali malo je vjerojatno da će brazilski klub isplatiti odštetu koju u Milanu zahtijevaju, a koja iznosi oko 20 miliona eura, za razliku od američkog kluba.

U slučaju transfera, postao bi Ronaldinho treća superzvijezda MLS lige nakon spomenutog Beckhama i Thierryja Henryja, koji je nedavno Barcelonu zamijenio njujorškim Red Bullom.