Povreda zgloba
164

Romelu Lukaku upitan za meč protiv Bosne i Hercegovine

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač Manchester Uniteda Romelu Lukaku upitan je za meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, koji se igra na Grbavici protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u subotu.

Belgijanac je povredu doživio u posljednjem meču Premiershipa u kojoj su Crveni đavoli slavili rezultatom 4:0 protiv Crystal Palaca, a prema prvim navodima on ima probleme sa zglobom.

Ovaj korpulentni napadač trenutno trenira odvojeno od ekipe u nadi da će biti spreman za utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, a iz tabora Belgije su poručili:

"Lukaku je prošao MRI skeniranje, ali mu nismo dijagnosticirali nikakav prijelom ili neka druga oštećenja. Sljedećih dana će trenirati po posebnom programu, a prerano je za pričati da li će biti spreman za mečeve protiv Bosne i Hercegovine i Kipra", saopćeno je iz KBVB-a.

Zbog same povrede zabrinuli su se i navijači Manchester Uniteda s obzirom na to da njih očekuje veliki derbi protiv Liverpoola koji se igra 14. oktobra.

Podsjećanja radi, meč između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Belgije igra se u subotu na stadionu Grbavica od 18 sati.