Nogomet
0

VIDEO / Romario zaigrao za Americu i ispunio očev san

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Bivši napadač brazilske nogometne reprezentacije, Romario prekinuo je penziju i pomogao Americi da se okiti naslovom najbolje ekipe regionalnog prvenstva pokrajine Rio de Janeiro.

Ispunio je na taj način legendarni napadač želju svoga preminulog oca koji je bio veliki navijač tog kluba, a čija je želja bila da mu sin zaigra u dresu omiljenog kluba.

Odigrao je 43-godišnji bivši napadač Barcelone koji se penzionisao 2008., te ove godine preuzeo mjesto sportskog direktora Americe, 22 minute drugog poluvremena ogleda u kojem je America s 2-0 savladala tim Artsula.

Romario nije postigao pogodak kojim bi unaprijedio svoj konto, na kojem sam tvrdi da se nalazi više od 1.000 golova, ali je s ostatkom ekipe proslavio podizanje trofeja.

  • Imao sam mogućnost nastupanja za nekolicinu ekipa, a nosio sam i najvažniji dres u nogometnom svijetu igrajući za Brazil, no ovaj trenutak emocionalno se razlikuje od svakog kojeg sam doživio u karijeri - izjavio je Romario prije nego što je stupio na teren.

Romario je u 23-godišnjoj karijeri igrao za Vasco da Gamu, PSV, Barcelonu, Flamengo, Valenciju, Fluminense, Al-Sadd, Miami i Adelaide United, a za brazilsku je reprezentaciju, s kojom je 1994. osvojio naslov svjetskog prvaka, zabio čak 71 gol u 85 odigranih utakmica.