Uskoro u dresu Brazila?
0

Romario: Ronaldo je vrijedan Dungina poziva

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Legendarni brazilski nogometaš Romario de Souza Faria (44) brani povratak Ronalda (32), nekadašnjeg suigrača iz reprezentacije, u nacionalnu ekipu.
  • Ukoliko nastavi ovako zabijati, Ronaldo će neizbježno dobiti priliku ponovno zaigrati u brazilskoj reprezentaciji. Bit će to zasluženo. Iako, u ovom trenutku, mislim, on na poziv selektora uopšte ne misli - izjavio je Romario, najbolji igrač na brazilskom putu do naslova svjetskih prvaka 1994. godine u Sjedinjenim Državama.

Tada 17-godišnji Ronaldo prosjedio je turnir na klupi, dok je kapiten ekipe bio današnji selektor Carlos Dunga. Posljednji su put u nacionalnom dresu Romario i Ronaldo surađivali 1997. godine na Kupu konfederacija u Francuskoj, generalnoj probi pred Svjetsko prvenstvo 1998. godine.

  • Znam da će moj prijatelj Dunga pozvati Ronalda bude li zadržao trenutačnu razinu igre. Ronaldo živi za golove. I spreman ih je zabijati puno - dodao je Romario.

Povratak Ronalda u reprezentaciju opravdao je i brazilski predsjednik Lula izjavivši da “svakim novim nastupom Ronaldo dokazuje da je povratak nogometu shvatio ozbiljno”.

Sam je Ronaldo, pak, kazao:

  • Zadovoljan sam svojim nastupima u dresu Corinthiansa. Budu li oni dovoljni da zaslužim poziv selektora, prihvatit ću povratak u nacionalni dres ponosno i zahvalno.