Nogomet
0

Romario propustio još jednu priliku

FENA
Legendarni brazilski nogometaš, 41-godišnji Romario, propustio je još jednu priliku postići 1.000-ti pogodak u karijeri. Napadač Vasco da Game nije se uspio upisati među strijelce u dvoboju polufinala brazilskog Kupa protiv Botafogoa.

Utakmica je završila rezultatom 4:4, a Botafogo je boljim izvođenjem kaznenih udaraca izborio plasman u finale. Bio je to drugi susret u nizu u kojem je Romario bio neučinkovit.

Kako je prvenstvo države Rio završilo, a Vasco je ispao iz Kupa, Romario će novu priliku za ulazak u klub "tisuću" imati tek 12. maja kada kreće brazilsko nacionalno prvenstvo.

"Nisam razočaran. Nije kraj svijeta što moram još neko vrijeme čekati," kazao je brazilski napadač.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Brazilski nogometni savez nisu službeno potvrdili brojku od 999 pogodaka bivšeg napadača Selecaoa. Mnogi Brazilci, uključujući i nogometnog velikana Pelea, smatraju kako Romario nije ni blizu toj brojci.

Pele je za sad jedini igrač koji je u karijeri prošao granicu od 1000 pogodaka, postigavši 1281 gol u 1363 utakmice. Zanimljivo, Pele je svoj 1000-ti pogodak postigao s 29 godina, dok Romario ima 41.