Poštuju ga i cijene
247

Roma TV u posjeti Sarajevu, snima se dokumentarac o Edinu Džeki

K. H.
Foto: Screenshot/ FK Željezničar Instagram
Foto: Screenshot/ FK Željezničar Instagram
Zvanični TV kanal italijanske Rome stigao je danas u Sarajevo gdje su na Grbavici snimali kadrove i uzimali izjave za dokumentarac o Edinu Džeki.

Novinar rimskog kluba je na Grbavici razgovarao s Amarom Osimom, koji je, između ostalog govorio o početku karijere kapitena nogometne reprezentacije BiH, šta je u njemu vidio i kako mu je dao priliku da zaigra u plavom dresu, a pored toga razgovarali su sa njegovim prvim trenerom Jusufom Šehovićem, saigračem iz generacije Dinom Muharemovićem, školskim drugom Mirzom Trbonjom, obišli su njegovu osnovnu i srednju školu gdje su, kao i na oba terena na Grbavici, snimili kadrove.

Još uvijek nije poznato kada će dokumentarac o Edinu biti objavljen niti kakav će koncept samog filma biti, ali svakako da raduje činjenica da u Romi toliko cijene bh. napadača i da je za četiri godine u klubu ostavio toliko velik trag, što i jeste glavni povod ove priče.

Džeko se u četvrtak vratio laganim treninzima Rome nakon što je doživio povredu jagodične kosti na licu, a njegov povratak na teren očekuje se za tri sedmice.

Kapiten Zmajeva zbog pomenute povrede nije igrao u prethodnim utakmicama nogometne reprezentacije BiH protiv Finske i Grčke, a posebno je nedostajao u Atini gdje smo se porazom od Grka rezultatom 2:1 oprostili od šansi da se kroz kvalifikacije plasiramo na Evropsko prvenstvo.