Serie A
0

Roma teško protiv fenjeraša

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tek su četiri utakmice odigrane u poslijepodnevnom terminu 16. kola talijanske Serije A, a sve kao najava za večernji derbi kola, utakmicu u Torinu između Juventusa i Lazija.

Roma je nastavila dobar niz, te je na svom Olimpicu proslavila šestu pobjedu u osam utakmica (imaju još dva remija). S 1-0 je Roma pobijedila posljednjeplasirani Bari, no očekivalo se da će daleko lakše Ranierijevi igrači do tri boda. Možda bi i bilo lakše da je Francesco Totti realizirao jedanaesterac u 20. minuti. Ipak, samo deset minuta kasnije je odbrambeni igrač Rome, Brazilac Juan, zabio pogodak i na kraju se ispostavilo da je bio jedini na meču. U nastavku je Bari čak bio i aktivniji, no Roma je uspjela sačuvati važna tri boda. Nakon ranijeg poraza Bologne od Milana kao domaćin je zasad u prvenstvu neporažena ostala samo Roma.

Cagliari je uvjerljivo došao do slavlja protiv Catanije 3-0. Junak utakmice je bio trostruki strijelac, 27-godišnji Nene. Inače, gosti su meč završili s devet igrača, a u nastavku su pocrvenjeli Martinho i Morimoto.

I u druga dva susreta su slavili domaći igrači, Brescia je golom Cordova u 17. minuti pobijedila Sampdoriju, dok je Lecce s 3-2 svladao Chievo. Prvo ime utakmice je bio dvostruki strijelac Piatti.

Serie A, 16. kolo:

Roma - Bari 1-0 (Juan 30) Cagliari - Catania 3-0 (Nene 11, 27, 71) Lecce - Chievo 3-2 (Ofere 17, Piatti 45, 68 / Bogliacino 55, Mandelli 90) Brescia - Sampdoria 1-0 (Cordova 13)

Juventus - Lazio (kasnije)

Tabela: 1. Milan 36, 2. Napoli 30, 3. Lazio 30 (-1), 4. Juventus 27 (-1), 5. Roma 26...