Serie A
24

Roma slavila u Pescari, Džeko upisao asistenciju

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Roma je u posljednjem susretu 33. kola italijanske Serie A savladala Pescaru u gostima rezultatom 4:1, a jednu asistenciju je upisao Edin Džeko.

Mreža domaćeg golmana Fiorilla zatresla se već u 3. minuti susreta. El Shaarawy je ubacio sa lijeve strane, Džeko je prebacio loptu na drugu stativu a Salah je iz voleja zakucao loptu u mrežu. No, pogodak je sudija Irrati poništio zbog ofsajda u kojem se našao Egipćanin.

Džeko je imao veliku priliku u 18. minuti kada je lopta iznenada došla do njega, ali je Fiorillo sjajno intervenisao. Dvije minute kasnije Nainggolan je imao još bolju priliku. Paredes je poslao dugu loptu Belgijancu koji lijepo prima loptu na prsa i potom iz voleja pogađa prečku.

Kada se činilo da će se na odmor otići bez pogodaka, u posljednja dva minuta Vučica je zabila dva puta. Najprije je u 44. minuti Paredes dugom lotom pronašao El Shaarawyja koji nesebično asistira Strootmanu koji pogađa prazan gol.

Već u narednom napadu Salah je prošao po desnoj strani i ubacio za Džeku. Lopta je bila prejaka pa Edin nije mogao šutirati, ali je zato ostavio loptu Nainggolanu koji rutinski pogađa za 2:0.

Već u trećoj minuti drugog poluvremena Roma je povela sa 3:0. El Shaarawy je ponovo bio asistent, a Salah je bio strijelac.

Nakon tog pogotka u razmaku od samo dvije minute Džeko j imao dvije velike prilike. Najprije su Salah i on izašli sami na Fiorilla, Egipćanin mu je asistirao, ali se Džeko spetljao i golman domaćina mu je uspješno ušao u šut. Nakon toga još jednom je Džeko bio u kaznenom prostoru Pesscare, ali je šutirao pored gola sa desetak metara.

Džeko je još jednom šutirao u 57. minuti susreta sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored stative.

U 60. minuti Roma je povela sa 4:0. Nakon kontranapada koji je počeo na centru El Shaarawy je ponovo izašao sam na Fiorilla, ali nije želio šutirati već je dodao Salahu koji pogađa prazan gol.

Džeko je zamijenjen u 71. minuti kada ga je u igru ušao Grenier, a Edin je bio izrazito nezadovoljan Spallettijevom odlukom.

Do kraja meča Nainggolan je igrao "lažnu devetku", a rezultat se promijenio u 84. minuti kada je Benali postigao počasni pogodak za Pescaru.

Zanimljivo, svih deset susreta 33. kola Serie A završene su sa minimalno po tri pogotka, što se zaista rijetko dešavalo u posljednjih dvadesetak godina.