Demantovali natpise
15

Roma se zvanično oglasila povodom zastoja u Milikovom transferu iz Napolija

N. K.
Foto: AS Roma
Foto: AS Roma
Roma je objavila zvanično saopštenje u kojem uvjeravaju javnost kako zastoj u transferu Arkadiusza Milika iz Napolija nije u vezi s njegovim liječničkim pregledima.
Domino efekt s prelaskom kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke u Juventus trebao je potaknuti Milikov odlazak u Romu, ali su ti pregovori zastali u posljednja 24 sata.

Italijanski mediji su pisali kako je Vučica zabrinuta zbog rezultata Milikovih liječničkih pregleda, pogotovo jer ima historiju povreda prednjih križnih ligamenata na oba koljena.

Međutim, Roma je danas objavila saopštenje u kojem demantuje bilo kakve navode o stanju pregovora, a još više o fizičkoj kondiciji igrača, prema kojem imaju izuzetno divljenje i poštovanje.

"Klub ponavlja svoj stav da nikad neće komentarisati, ni službeno ni u povjerenju, zdravlje ili kondiciju igrača koji je registrovan u drugom klubu. Slijedom toga, Roma odbija pripisivanje bilo kakvog stava o fizičkom stanju igrača", stoji u saopštenju Rome.

Problem između Milika i Napolija nastao je zbog milion eura razlike u ličnim zahtjevima u pogledima prava na reklamiranje, vanredne plate i prije svega novčane kazne izrečene za "pobunu" u novembru prošle godine.

Dok se to ne riješi, Milik se ne može pridružiti Romi i Džeko neće biti pušten u Juventus.