Prekinut meč
0

Roma se oglasila o stanju Evana Ndicke, fotografija iz bolnice obradovala sve

N. M.
Foto: Twitter/ AS Roma
Foto: Twitter/ AS Roma
Jučerašnja utakmica Udinesea i Rome prekinuta je u 76. minuti jer je na terenu kolabirao štoper Vučice Evan Ndicka.
Ndicka je pao na travnjak nakon što je osjetio bol u grudima, s terena je iznesen na nosilima, a večeras se Roma oglasila i detaljno obavijestila javnost o njegovom stanju.
"Nakon akutne prekordijalne boli i atipičnih promjena na EKG-u primjećenih u sobi za prvu pomoć na stadionu, igrač Evan Ndicka je hospitaliziran u bolnici Santa Maria della Misericordia u Udinama.

Provedene su kardiološke pretrage prvog i drugog nivoa, koje su bile negativne na kardiološke patologije. U svjetlu posljednjih pretraga obavljenih jutros, medicinska situacija je kompatibilna s torakalnom traumom s minimalnim lijevim pneumotoraksom.

Igrač je otpušten i bit će podvrgnut dodatnim pretragama u Rimu", objavila je Roma, nakon čega su fanovi odahnuli, a sve je obradovala i fotografija Ndicke iz bolničkog kreveta, na kojoj on drži podignutu ruku.

Također, rimski klub se zahvalio Udineseu, sudiji Pairettu, publici koja je prisutna na stadionu u Udinama te medicinskom i zdravstvenom osoblju u bolnici Santa Maria della Misericordia na njihovoj velikoj profesionalnosti i dostupnosti.

Još uvijek nije poznato kada će utakmica ovih rivala iz Serije A biti okončana, no sada je svakako najbitnije da je nogometaš iz Obale Slonovače u stabilnom stanju i van životne opasnosti.