Nogomet
26

Roma savladala Crotone u gostima, Džeko promašio penal pa postigao pogodak

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 24. kolu italijanske Serie A Roma je gostovala u Crotoneu gdje je slavila rezultatom 2:0, a u strijelce se 18. put ove sezone upisao Edin Džeko.

Prvu priliku na meču imala je domaća ekipa, no Szczesny je u 11. minuti odlično odbranio Tonevov udarac.

Roma je dobila veliku priliku za vodstvo u 17. minuti. Salah je olako pao u duelu sa Ferrarijem, a sudija Russo je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost na sebe je preuzeo Edin Džeko, ali je traljavo šutirao pored gola.

Roma je povela u 40. minuti kada je Radja Nainggolan preciznim udarcem matirao Cordaza sa ruba kaznenog prostora i na odmor se otišlo pri vodstvu Rome od 1:0.

U 54. minuti Džeko je iz teške pozicije iskosa sa desne strane šutirao, ali je pogodio prečku. Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine se iskupio za promašaje u 77. minuti.

Roma je odigrala odličnu akciju, a Salah je dodao Džeki u petercu kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu za konačnih 2:0.

Džeki je ovo bio 18. pogodak u Seriji A čime je ostao na čelu liste strijelaca ispred Gonzala Higuaina koji ima 16 golova na svom kontu. Džeko je također tresao mrežu na šest uzastopnih utakmica u svim takmičenjima.