Italija
0

Roma razmišlja sudski goniti Mourinha

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Na sudu bi se mogao naći trener Interovih nogometaša Jose Mourinho, a sve zbog izjave u kojoj u sumnju dovodi hoće li Roma finansijski motivisati Sienu za predstojeći ogled toskanske ekipe i branitelja naslova.

Dva su kola ostala do kraja talijanskog nogometnog prvenstva. Pred posljednjih 180 minuta Inter ima dva boda prednosti u odnosu na Romu (76-74) i za očekivati je da zadnje kolo odlučuje o naslovu prvaka. U njemu Inter gostuje u Sieni, a Roma kod Chieva.

"Siena ne zaslužuje tako niske pozicije na kojima je. Isto tako, oni bi bili presretni da nas pobjede. Uostalom, predsjednik im je zatražio novčanu motivaciju da budu još zagrijaniji da nas slome. Predlažem Romi da izdvoje svoje novčane bonuse iz Kupa i neka motivišu našeg suparnika", Mourinhova je izjava kojom će se pozabaviti Talijanski nogometni savez (FIGC), a možda i sud kako najavljuju talijanski mediji.

"Uvjeren sam da u sportu ima i većih motiva od onih novčanih, u kojima se niko ne može mjeriti s Interom. To su svakako timski duh, ponos i ljubav spram kluba za kojeg igraš. Možda se i sam Mourinho na počecima karijere, kada nije baratao tolikim budžetom, skoncentrisao na te elemente gradeći uspjehe svojih ekipe. Što se ove njegove izjave tiče, smatram je podmuklom šalom. Mudrog Interovog trenera tako se mora shvatiti", kazao je predsjednik Siene Massimo Mezzaroma, koji uz svoj klub simpatizira i rimsku "vučicu".

Romini čelnici Mourinhovu izjavu nisu tretirali kao šalu, već najavili mogućnost pokretanja sudske tužbe.