Tiago Pinto
15

Roma predstavila novog generalnog direktora, dobio ključnu ulogu za razvoj kluba

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Novi generalni direktor Rome Tiago Pinto kaže da je klubom napravio kratkoročne i dugoročne planove, a na prvoj konferenciji za medije govorio je o razlogu zbog kojeg je napustio Benficu i pridružio se rimskom timu.

On kaže kako nije bilo lagano napustiti Benficu, ali da ga je klupski projekat privukao i olakšao mu odluku da iz Lisabona dođe u Rim.

"Nije bilo lagano napustiti Benficu, svi znaju koliko volim taj klub. Čelnici Rome su mi objasnili šta žele graditi, shvatio sam da bih upravo ja mogao igrati ključnu ulogu u razvoju kluba i učiniti tim još više konkurentnim, zbog čega sam na kraju i pristao doći", kaže Pinto.

Kaže kako Roma svakim danom treba napredovati i da će pobjede i dobri rezultati doći sami od sebe.

"Održivost projekta je presudna za postizanje dobrih rezultata u nogometu, ali niko ne može predvidjeti kada ćemo pobijediti ili izgubiti. Imamo ambicije i moramo je imati svaki dan, cilj nam mora biti da uvijek napredujemo i budemo bolji, a ako tako budemo radili, onda će pobjede doći same od sebe", smatra novi generalni direktor Rome.

Posebno ističe dobru saradnju s trenerom Paulom Fonsecom za kojeg ima samo riječi hvale.

"Postoje klubovi koji su puno uložili, a nisu ostvarili dobre rezultate, a mi svakodnevno moramo raditi kako bi Romu učinili konkurentnim timom u Seriji A. Moramo biti jedinstveni i sve raditi zajedno kako bi na kraju postili cilj koji imamo. Nemamo jezčine barijere s trenerom Fonsecom, a želimo naše najbolje igrače što duže zadržati u klubu", smatra Pinto i dodaje:

"Fonseca je peti trener s kojim sarađujem i dobro ga poznajem, razumijem njegove ideje i podržavam njegov dinamičan nogomet. Njegove ideje su odlične. Što se tiče transfera u januaru, ne mogu reći koliko ćemo stvari napraviti, radimo na tome da napravimo najbolju ponudu ukoliko se nešto desi."

Roma je trenutno na trećem mjestu Serije A sa 34 osvojena boda, jedan više od Juventusa koji je četvrti i šest manje od Milana koji je na prvom mjestu.