Serie A
0

Roma na pet bodova do Intera

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Alberto Zaccheroni i dalje uspješno kormilari Juventusovim brodom. Otkad je preuzeo mjesto trenera ne zna za poraz, a u nedjelju je ubilježio treću uzastopnu pobjedu, drugu u Seriji A.

Torinezi su slavili na gostovanju u Bologni u 25. kolu (2-1) čime su skočili na četvrto mjesto. Već ih je u četvrtoj minuti u vodstvo doveo Diego svojim četvrtim ligaškim pogotkom sezone. Bolognu je u igru vratio Antonio Busce u 50. minuti, ali tri je boda gostima u 66. minuti osigurao Antonio Candreva koji je netom prije toga zamijenio upravo Diega.

Roma je iskoristila tri uzastopna remija Intera i približila mu se na samo pet bodova zaostatka. Pogotkom Mirka Vučinića za 1-0 protiv Catanije došla je do sedme pobjede zaredom u talijanskom prvenstvu.

Fiorentina se uspjela oporaviti od šokova koje je doživjela u Münchenu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, u kojoj je izgubila od Bayerna (2-1) ponajprije zahvaljujući sudačkim previdima. Toskanci su u nedjelju na svome stadionu Artemio Franchi svladali Livorno s 2-1 i tako napokon donijeli svojim navijačima radost nakon četiri poraza i jednog remija u pet posljednjih kola. Mučila se Fiorentina, ali im je pobjedu u 78. minuti osigurao Alberto Gilardino.

Dobro raspoloženje donedavnog Hajdukovog trenera Edoarda Reje nije dugo trajalo. Nakon pobjede u Parmi u prošlom kolu, njegov je Lazio u nedjelju pao u gostima kod Palerma (3-1). Već je u prvoj minuti strijelac bio Abel Hernandez, od čega se Rimljani više nisu oporavili.

"Fenjeraš" Siena je uhvatila bod protiv Napolija (0-0), a dobru je formu pobjedom protiv Parme (2-0) potvrdio Cagliari.

Serie A, 25. kolo:

Roma – Catania 1-0 (Vučinić 18)

Atalanta – Chievo 0-1 (Pellissier 44)

Bologna – Juventus 1-2 (Busce 50 / Diego 4, Candreva 66)

Palermo – Lazio 3-1 (Hernandez 1, Miccoli 28 - 11m, Nocerino 75 / Kolarov 78)

Fiorentina – Livorno 2-1 (Vargas 62, Gilardino 78 / Rivas 36)

Siena – Napoli 0-0

Cagliari – Parma 2-0 (Lazzari 6, Matri 39)

Bari – Milan (kasnije)