Serie A
24

Roma kiksala protiv Sassuola, Benevento stigao do prve pobjede

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Današnjim susretima nastavljeno je 19. kolo italijanske Serie A.

Roma je dočekala Sassuolo i napravila je veliki kiks remiziravši rezultatom 1:1. Vučoica je došla u vodstvo u 31. minuti kada je Džeko asistirao Pellegriniju za 1:0.

Rimljani su mogli potvrditi pobjedu u 72. minuti kada je Džeko lijevom nogom postigao golčinu, ali ga je arbitar Orsato nakon konsultacija sa videoasistentom poništio zbog ofsajda. Gosti se nisu predavali, te su za svoj trud nagrađeni u 78. minuti kada je Missiorli matirao Alissona za konačnih 1:1.

Roma je postigla još jedan pogodak u 86. minuti, ali je ponovo videoasistent presudio da pogodak Florenzija na Džekinu asistenciju nije regularan zbog toga što se Under nalazio u ofsajdu tokom akcije u kojoj je zasmetao jednom defanzivcu gostiju da pokuša onemogućiti Florenzija da postigne pogodak.

U 19. kolu i mali Benevento je uspio stići do prve pobjede. Na stadionu "Ciro Vigorito" pao je Chievo rezultatom 1:0, a junak domaće ekipe bio je Coda koji je postigao pogodak u 64. minuti susreta.

Cagliari je slavio u gostima kod Atalante rezultatom 2:1, Udinese je slavio u Bologni istim rezultatom, dok je Sampdoria nadigrala SPAL kod kuće s 2:0.

Jedini susret bez pogodaka su odigrali Torino i Genoa.

Tabela: