Talijanski kup
0

VIDEO / Roma i Sampdoria u četvrtfinalu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Poznato je sedam od osam četvrtfinalista Talijanskog nogometnog kupa. Plasman dalje u srijedu su izborili Roma i Sampdoria, dok će u četvrtak o posljednjem četvrtfinalistu odlučiti Milan i Bari.

Sampdoria je plasman dalje izborila u dramatičnom susretu na svom stadionu Luigi Ferraris. Golom Federica Machede (debitantski gol za Sampdoriju po dolasku na posudbu iz Man Uniteda, op.a.) iz 32. minute imala je Sampdoria prednost sve do posljednje minute susreta kada "džoker" s klupe Mauricio Isla pogađa za 1-1. Tako su se igrali produžeci, a kako su ondje obje ekipe postigle po jedan gol (Denis za Udinese i Pazzini za Sampdoriju), pucali su se penali.

Igrač koji je donio Udineseu produžetak, Isla, na kraju je postao tragičar nakon neuspješno realiziranog udarca s bijele tačke, a Fernando Tissone smireno je potom donio Sampdoriji četvrtfinale i domaći ogled s pobjednikom susreta Milana i Barija. Valja reći da je od devete minute produžetka Sampdoria igrala s igračem manje nakon isključenja Dossene.

U drugom odigranom susretu, u rimskom derbiju Roma je savladala Lazio s 2-1. Svi su golovi na Olimpicu postignuti u drugom dijelu. Prva dva su postignuta s bijele tačke, pa je tako Marco Borriello donio prednost Romi u 53. minuti nakon što je prethodno rukom u kaznenom prostoru igrao Stephan Lichtsteiner. Četiri minute kasnije Juan je u kaznenom prostoru oborio Maura Zaratea što je okarakterizirano najstrožom kaznom koju je iskoristio Hernanes.

Gol vrijedan četvrtfinala postigao je u 77. minuti Fabio Simplicio udarcem u desni donji ugao Lazijevog gola.

 

Talijanski kup, osmina finala: Roma – Lazio 2-1 (Borriello 53-11m, Simplicio 77 / Hernanes 58-11m)

Sampdoria – Udinese 5-4, penali (Macheda 32, Pazzini 108-11m / Isla 90, Denis 91)