Serie A
32

Roma i Milan podijelili bodove u Rimu, Donnarumma izluđivao Džeku odbranama

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome u derbiju 22. kola italijanske Serie A su u Rimu remizirali protiv Milana rezultatom 1:1.

Nogometaši Rome su napali od prve minute, a Džeko je imao prvu priliku na meču u 16. minuti kada je šutirao iskosa sa lijeve strane, a Gianluigi Donnarumma brani njegov udarac i odbija loptu u korner.

Milan je poveo u 26. minuti zahvaljujući novajlijama. Lucas Paqueta je prošao po lijevoj strani i ubacio u peterac, a Krzysztof Piatek pogađa za 1:0.

Roma je mogla stići do izjednačenja u posljednjim sekundama prvog poluvremena kada je nakon centaršuta sa lijeve strane Patrik Shick šutirao, Donnarumma odbranio, a potom je sjajno reagovao i nakon što je Džeko šutirao na odbijenu loptu.

Domaćin je do izjednačenja stigao već u 22. sekundi drugog poluvremena. Nakon ubačaja sa desne strane Shick je loše šutirao, Matteo Musacchio je nespretno reagovao i poslao loptu ka svom golu, Donnarumma je maestralno reagovao i odbio loptu, na nju je krenuo Džeko, ali je brži bio Nicolo Zaniolo i poslao je u praznu mrežu za 1:1.

Džeko je novi duel sa Donnarummom imao u 71. minuti, a uspješniji je ponovo bio Italijan. Edin je šutirao odlično glavom nakon kornera, ali je golman Milana još jednom sjajno zaustavio njegov udarac.

U finišu susreta zatresao se i okvir gola ostiju kada je Lorenzo Pellegrini šutirao glavom, Donnarumma je bio savladan, ali je lopta pogodila samo stativu.