Evropska liga
74

Roma i Liverpool do vrha napunili mrežu svojih protivnika, Bayer se spašavao u Azerbejdžanu

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U tri utakmice osmine finala Evropske lige Roma i Liverpool su zabilježili ubjedljive pobjede dok je Bayer Leverkusen remizirao protiv Qarabaga.

Roma je na svom Olimpicu deklasirala Brighton, bilo je 4:0, a golove za Rimljane su postigli Paulo Dybala, Romelu Lukaku, Gianluca Mancini te Bryan Cristante.

Ubjedljiv je bio i Liverpool koji je slavio na gostovanju u Pragu, a konačan rezultat utakmice protiv Sparte bio je 5:1 za goste.

Alexis Mac Allister je doveo Redse u vodstvo da bi Darwin Nunez postigao potom dva gola, a prvi od njih je bio 1.000 od dolaska Jurgena Kloppa na klupu engleskog sastava.

Zatim je Conor Bradley postigao autogol, a četvrti gol za Redse je postigao Luis Diaz golom u 53. minuti susreta da bi konačan rezultat susreta postavio Dominik Szoboszlai u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Najveće iznenađenje je viđeno u Azerbejdžanu gdje je domaći Qarabag vodio protiv Bayer Leverkusena 2:0, ali se na kraju morao zadovoljiti remijem 2:2.

Yassine Benzia i Juninho su postigli golove za domaće, a tračak nade gostima pred revanš susret je donio Florian Wirtz u 70. minuti susreta da bi konačan rezultat susreta postavio Patrik Schick u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Revanš susreti su na rasporedu za sedam dana.

Rezultat i strijelci:

Roma - Brighton 4:0 (Dybala 13', Lukaku 43', Mancini 64', Cristante 69')

Qarabag - Bayer Leverkusen 2:2 (Benzia 26', Juninho 45+2' / Wirtz 70', Schick 90+2')

Sparta Prag - Liverpool 1:5 (Bradley (ag) 46' / Mac Allister (p) 6', Nunez 25', 45+3', Diaz 53', Szoboszlai 90+4')