Nogomet
142

Roma dočekuje Juventus: Pjanić i Džeko žele srušiti Staru damu

Piše: Edin Isanović
Veliki derbi 2. kola italijanske nogometne elite igra se večeras na stadionu Olimpico. Roma će ugostiti aktuelnog prvaka Juventus.

Snage će odmjeriti dva tima koja se nekoliko posljednjih godina bore za naslov prvaka. Stara dama je bila uspješnija. Je li došlo vrijeme da rimski klub konačno slavi pitanje je koji postavljaju mediji u Italiji. Dakako, Juventus je ozbiljan klub koji godinama dominira na Čizmi.

Ipak, u Romi vjeruju da konačno mogu srušiti velikog rivala na svom terenu. U prvom kolu Roma je osvojila bod u Veroni, dok je Juventus neočekivano poražen od Udinesea u Torinu. U velikom derbiju težit će da poprave dojam.

Ovaj dvoboj u fokusu je zanimanja bh. javnosti zbog toga što Romin dres nose dva bh. reprezentativca – Miralem Pjanić i Edin Džeko. Dakako, nogometaši koji će večeras nositi bordo dres težit će da sruše Juventus. Da li će Roma igrati na bh. pogon ostaje da vidimo.

"Zanimljivo je da sam tokom karijere igrao protiv skoro svih velikih evropskih klubova ali nikada nisam igrao protiv Juventusa. Poštujem klub iz Torina, ali mi moramo dati sve od sebe za trijumf", poručio je Džeko pred večerašnji dvoboj.

Veznjak Rome i bh. reprezentacije Miralem Pjanić naglašava kako je dolazak Džeke u rimski klub dao novu dimenziju u igri Vučice.

Gosti iz Torina najavljuju kako će se postaviti otvoreno. Vjeruju da mogu nastaviti tradiciju dobrih igara na Olimpicu. Odlazak Vidala, Teveza i Pirla nadomjestili su angažmanom novih igrača čime su osnažili ekipu. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić bit će prijetnja za gol izabranika Rudija Garcije.

Utakmica u Rimu počinje u 18:00 sati uz direktan prijenos na Arena Sport.