Nogomet
622

Roma će igrati na bh. pogon, može li Džeko i Vučici donijeti dugo očekivanu titulu?

Piše: Edin Isanović
(Foto: EPA)
Edin Džeko je definitivno novi igrač Rome. Narednih dana bit će predstavljen u dresu Vučice. Kapiten Zmajeva je u dosadašnjoj uspješnoj karijeri bio velika prevaga za klubove koje je igrao. Sa Wolfsburgom je bio prvak Njemačke, dok je sa Manchester Cityjem u dva navrata dotakao vrh u engleskom prvenstvu.

Zanimljivo, tim sa Volkswagen Arene je u sezoni 2008/ 09. po prvi put u historiji osvojio naslov prvaka. Ne treba posebno naglašavati da je upravo Džeko bio jedan od najzaslužnijih za taj veliki uspjeh. Postizao je ključne pogotke.

Također, sa Građanima je u sezoni 2011/12. i 2013/14. stigao do titule. Pogađao je tako vješto, majstorski. Pomogao je Cityju da nakon dugo godina ostvari san i bude prvi u engleskoj ligi.

Interesantno, i Roma naslov prvaka čeka dugo, od sezone 2000/01. Tada su Batistuta, Totti i ostali obradovali bordo dio Rima.

Navijači Vučice vjeruju da upravo bh. reprezentativac može biti igrač koji je godinama nedostajao za osvajanje naslova prvaka.

Vjeruju kako će kapiten Zmajeva ostvariti ono što je uspio u Wolfsburgu i Manchester Cityju.

Bez dvojbe, rimski tim će igrati na bh. pogon. U sredini će biti Miralem Pjanić, a u napadu Edin Deko. Očekivanja su da to bude baš onako kako je to kapiten Zmajeva radio sa Misimovićem u Wolfsburgu