Nastavlja tradiciju
4

Rodrigo peti put postigao gol i dobio crveni karton u istoj utakmici

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Rodrigo Moreno postigao je pogodak i dobio crveni karton u istoj utakmici peti put otkako je u Valenciji.

Valencia je izgubila od Osasune u nedjelju navečer, a Rodrigo je postigao vodeći gol za Šišmiše u 14. minuti. Ipak, već u 29. je napustio igru jer je laktom udario Pervisa Estupinana. To je bio šesti crveni karton u dresu Valencije, a čak pet ih je dobio nakon što je postigao pogodak.

Prvi put je to Rodrigo "uspio" 21. septembra 2014. godine u pobjedi Valencije protiv Getafea rezultatom 3:0 u La Ligi. Pogodio je iz penala, a potom je isključen u 72. minuti zbog drugog žutog kartona.

U susretu Kupa kralja i remiju Valencije i Rayo Vallecana 4:4 je postigao gol u 71. minuti, a zbog drugog žutog kartona je igru napustio deset minuta kasnije. Ta utakmica je odigrana 16. decembra 2014. godine.

Treći slučaj dogodio se 30. aprila 2015. godine u La Ligi. Valencia je kao gost remizirala s Rayom, a Rodrigo je u 77. minuti dobio direktan crveni karton.

Potom je 8. maja 2015. godine Valencia kao gost poražena u Realu, Rodrigo je pogodio u 55. minuti, a potom je uslijedio direktan crveni karton u 82. minuti susreta.

U nedjelju 27. oktobra 2019. godine je Osasuna savladala Valenciju 3:1, Rodrigo je bio strijelac u 14. minuti, a direktan crveni karton je dobio u 29. minuti.