Nogomet
0

"Rođeni" otputovali na pripreme na Jadran

Sarajevo-x.com
FK Velež
FK Velež
Vjetroviti Mostar, u kojem je danas čuvena mostarska bura predstavljala istinsku neugodnost, "Rođeni" su zamijenili turističkom destinacijom - Ulcinjom.

Na put je krenula ekspedicija "Rođenih", koja će u ovom poznatom crnogorskom ljetovalištu ostati punih deset dana.

"Pa, dobro, ne idemo na odmor, već da finaliziramo ovaj dosadašnji rad", kaže vezista Rijad Demić, na konstataciju da je jako ugodno mostarsku buru zamijeniti Jadranom i nastavlja: "Očekuje nas deset dana napornog i kvalitetnog rada, čemu se sigurno radujemo. Vjerujem da će uslovi u Ulcinju biti povoljni, posebno oni klimatski i da ćemo moći naštimati formu pred početak prvenstva".

"Rođeni" će u Ulcinju prema planu odigrati tri utakmice. Protivnici će im biti neki od brojnih crnogorskih, srbijanskih ili albanskih klubova, koji su također na pripremama u ovom gradiću. Optimizam kojim su zračili pred polazak, iako je riječ o relativno dugom putovanju od šest, sedam sati koje uključuje i vožnju trajektom, nije se moglo ne primjetiti.

"Nije se loše skloniti se sa ove bure. Sad nam slijedi puno rada sa loptom, pa bi nam vjetar bio veliki protivnik. Ovako, mislim da ćemo nakon Ulcinja biti u optimalnoj formi. Prvenstvo je jako blizu", ističe još jedan vezista, Armin Jazvin.