Scena obišla svijet
11

Roditelji nogometaša Uniteda zaplakali na Old Traffordu, Maguire pokazao ljudsku veličinu

D. P.
Scena obišla svijet (Foto: Screenshot)
Scena obišla svijet (Foto: Screenshot)
Jedan od najtalentovanijih nogometaša Manchester Uniteda Alejandro Garnacho sinoć je imao priliku da debituje za slavni klub, a snimci uplakanih roditelja na tribinama Old Trafforda obišli su svijet.

Navijačima Manchester Uniteda srce je konačno "na mjestu". Već nekoliko mjeseci prizivaju ubacivanje talentovanog Alejandra Garnacha u prvi tim Uniteda, a sinoć mu je Ralf Rangnick ukazao veliku čast.

Mladi nogometaš (17) ušao je u finišu utakmice protiv Chelseaja koja je završena rezultatom 1:1, a nakon što je zamijenio Anthonyja Elangu cijeli stadion ga je pozdravio gromoglasnim aplauzima.

Na to nisu bili imuni roditelji i porodica mladog nogometaša pa su tako zajedno plakali. Otac mladog Argentinca je snimljen kako plače, dok se brat suzdržavao, ali nije izdržao na kraju.

Na kraju utakmice ljudsku veličinu je pokazao kapiten Harry Maguire. Iako je svima jasno da na terenu ne prikazuje dobre igre niti se čini da će s kardinalnim greškama završiti, Maguire je oduvijek bio veliki džentlmen van terena.

Otišao je ciljano do porodice mladog argentinskog reprezentativca i čestitao im na debiju. Njegov primjer nisu slijedili saigrači iz Uniteda.

Poslije debija i veličanstvenog trenutka mladi nogometaš je saopćio da je o tom momentu sanjao još od četvrte godine.