Tužna sudbina
3

Roditelji nestalog Sale očajni, spasitelji ne vjeruju da je preživio

Klix.ba
Emiliano Sala (Foto: AFP)
Emiliano Sala (Foto: AFP)
Argentinski napadač Emiliano Sala nalazio se s pilotom u avionu koji je jučer nestao s radara u Engleskom kanalu, potvrdila je francuska kontrola leta.

Nogometaševi roditelji Horacio i Mercedes Sala čekaju vijesti u Argentini te su istakli kako su veoma zabrinuti te da nemaju više informacija.

"Prijatelj mi je rekao da je nestao avion i da misle da je moj sin u njemu. Očajni smo i nadamo se da će sve dobro završiti. Razgovarao sam s njim u nedjelju. Sve što znamo je da je to bio mali avion i da je nestao iznad Engleskog kanala", rekao je otac Horacio.

Argentinac je bio u privatnom avionu predsjednika engleskog Cardiffa, za koji je potpisao u transferu od 17 miliona eura.

Avion traže dva helikoptera, dva aviona i brod, koji su pregledali 1.600 kvadratnih metara područja na kojem vjeruju da je letjelica nestala.

"Nema traga avionu, ali nastavljamo potragu. Teško da je ovo neko preživio. Ni spasitelji ne očekuju da ima preživjelih. Ne znamo kako je avion mogao samo tako nestati s radara. Uopšte nije bilo radijske komunikacije", rekao je istražitelj John Fitzgerald.