Veoma važna utakmica
78

Rodgers može postati heroj Liverpoola ako s Leicesterom zaustavi Manchester City

Piše: D. B.
Brendan Rodgers (Foto: EPA-EFE)
Brendan Rodgers (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji menadžer Liverpoola Brendan Rodgers večeras može napraviti ogromnu uslugu svom bivšem klubu ukoliko s Leicesterom savlada Manchester City ili barem izbjegne poraz.

Građani i Lisice se sastaju večeras u 21:00 sati u okviru utakmice 37. kola Premiershipa. Menadžer gostujućeg tima je Brendan Rodgers je tokom svog mandata na klupi Redsa između 2012. i 2015. godine imao priliku osvojiti titulu, ali mu je ona izmakla 2014. godine.

Ipak, on ima priliku da se iskupi navijačima Liverpoola, ali zadatak nije nimalo lak. Večeras će imati okršaj s Manchester Cityjem i to na Etihadu. Građani imaju 92 boda, dva manje od Redsa koji su lideri, a preostalo je još jedno kolo nakon večerašnje utakmice. Ako bi Rodgers odnio puni plijen ili bar "otkinuo" bod Pepu Guardioli i društvu, omogućio bi Liverpoolu da u zadnje kolo uđe s prvog mjesta i protiv Wolverhamptona na domaćem terenu sam određuje svoju sudbinu o tituli prvaka Engleske. S druge strane, Manchester City bi pobjedom nad Lisicama preuzeo prvo mjesto i po titulu išao na gostovanje kod Brightona.

Leicester ovu utakmicu dočekuje nakon uvjerljive pobjede nad Arsenalom rezultatom 3:0, a prethodno je upisao remi s West Ham Unitedom 2:2 i poraz od Newcastlea 0:1, dok je City nanizao 12 pobjeda od poraza protiv također Newcastlea 29. januara.

Može li Rodgers s Lisicama napraviti čudo i zaustaviti strašni Manchester City te "pogurati" Liverpool jako blizu titule ili će Guardiolina mašinerija nastaviti terorisati protivničke odbrane vidjet ćemo večeras od 21:00 sati.

Tabela:

Rezultati by SofaScore