Pele
0

'Robinho je uništio ugled brazilskog fudbala'

Sarajevo-x.com
Alfa i omega brazilskog fudbala, legendarni Pele izjavio je u četvrtak da je Robinho još jedan u nizu slavnih brazilskih fudbalera koji uništavaju ugled države i reprezentacije, prenose sportski portali.

Edson Arantes do Nascimento, u cijelom svijetu poznat pod nadimkom Pele, u svojoj izjavi za medije žestoko je osudio ponašanje brazilskih reprezentativaca Adriana, Ronalda i Robinha, posebno se osvrćući na najnoviji Robinhov incident s optužbama za silovanje.

Nacionalni heroj i jedan od najboljih fudbalera svih vremena, 68-godišnji Pele, je u društvu predsjednika FIFA-e Josepha Blattera, novinarima izjavio da je jako razočaran s ponašanjem brazilskih fudbalera, prvenstveno Robinha.

'Brazilci se, za razliku od drugih, uvijek moraju truditi da bili priznati i da bi izgradili dobru sliku, no u posljednje vrijeme se dešavaju loše stvari. Šta se dešava s Robinhom? Kao da je krenuo stopama Adriana i Ronalda koji su već uništili ugled brazilskog fudbala', izjavio je slavni Pele.

Robinho, 25-godišnji igrač Manchester Cityja, prvo je razljutio sportsku javnost kad je napustio pripreme na Bahamima za predstojeću sezonu da bi otišao u Englesku slaviti rođendan, a zatim je šokirao fanove i ostatak svijeta kad je jučer procurila vijest da je poznati fudbaler uhapšen zbog optužbi za silovanje studentice u jednom noćnom klubu u Leedsu.