Nogomet
0

Robinho gubi dva miliona eura za šest mjeseci?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ode li u matični Santos, brazilski nogometaš Manchester Cityja Robson de Souza Robinho (26) za samo šest mjeseci izgubit će na plati dva miliona eura.

Informaciju donosi madridski dnevnik Marca, dok londonski The Sun navodi službene informacije iz brazilskoga i engleskog kluba, koje potvrđuju pregovore o transferu.

Za Sun je šef ureda za odnose s javnošću u brazilskom klubu, Arnaldo Hase, izjavio da City ima namjeru posuditi svog najskupljeg igrača do kraja evropske sezone, dakle na šest mjeseci, dok bi Brazilci voljeli angažirati Dungina reprezentativca na 12 pa čak i 18 mjeseci. Pritom, međutim, sporna postaje plata.

U Cityju su spremni pustiti nezadovoljnu brazilsku zvijezdu s kojom ugovor imaju do ljeta 2012. godine, ali tokom posudbenog razdoblja ne namjeravaju ga plaćati.

Robinhova sedmična plata iznosi 160.000 funti (blizu 180.000 eura). Iz Santosa su predložili da bi pola tog iznosa snosili oni, a pola njegov sadašnji klub. Englezi su to odbili. Sada je na Robinhu da prihvati gubitak dva miliona eura plate u idućih šest mjeseci. Santos se sprema 45.000 funti Robinhu sedmično isplatiti sam, dok bi 35.000 eura pokrili sponzori.

"Pregovori su u toku. Takve se stvari događaju. Viđao sam u Italiji da se za igrača plaćaju ogromni iznosi, da bi on potom nastupao za drugi klub", rekao je italijanski trener ekipe Roberto Mancini dodavši:

"Vjerujem da je problem u činjenici što Robinho pod svaku cijenu želi nastupiti na Svjetskom prvenstvu, koje smatra iznimno važnim. Ja, međutim, imam na raspolaganju petoricu ili šestoricu odličnih napadača i moram misliti na dobrobit ekipe."

Sam je Robinho za brazilsku televiziju izjavio da sve ide svojim tokom i da je transfer 90% realiziran.

Tokom dana pojavila se informacija da bi Brazilca u svojim redovima također rado vidio i Sao Paulo.