Zbog navoda o drogiranju
0

Robinho će tužiti Pelea zbog širenja neistina

Sarajevo-x.com
Poznati fudbaler Manchester Cityja, Robinho, najavio je tužbu protive legende brazilskog fudbala Pelea zbog njegove izjave da Robinho 'ima problema s drogama', prenosi Telegraph.

Prije nekoliko dana, legendarni Pele je u brazilskim medijima kritikovao Robinha i njegovog prijatelja i kolegu Ronalda, te ih nazvao sramotom brazilskog fudbala, te spomenuo da obojica uzimaju opojne droge.

'Ukoliko Pele ne istupi javno s izvinjenjem, Robinho je spreman ići na sud. Vrlo je uznemiren i razočaran zbog neistina koje je Pele izjavio, te smatra da takvoj legendi ne priliči davati izjave tabloidima', izjavio je izvor blizak Robinhu.

Robinho je nakon odlaska iz Real Madrida počeo igrati u engleskom klubu Manchester City u koji je došao, kako mnogi tvrde, samo zbog novca. Mnogi fudbalski stručnjaci i kolege kritikovali su Robinha zbog odlaska iz madridskog Reala, jednog od najboljih evropskih klubova.

Svota za koju je Robinho prešao u engleski klub prelazi 32 miliona eura, no po dolasku u Englesku nekad slavni fudbaler suočio se s nizom problema od kojih je najveći bio onaj sa zakonom. Naime, Robinho je optužen za seksualni napad na djevojku u engleskom Leedsu koji je kategorično negirao.

Isto tako, bez dopuštenja je napustio pripreme na Bahamima zbog proslave rođendana što je razbjesnilo menadžera Marka Hughesa.

Robinho,punog imena Robson de Souza, rođen je 1984. godine u Brazilu, a trenutno je jedan od najskupljih igrača u Velikoj Britaniji.