Snimke iz zraka
478

Robijaši vatrenom koreografijom na Bilinom Polju proslavili 75. rođendan Čelika

E. M.
Više stotina navijača Čelika danas je na Bilinom Polju povodom 75. rođendana svom omiljenom klubu i sugrađanima priredilo vatreni spektakl koji će dugo vremena pamtiti u crno-crvenom gradu.

Nogometni klub Čelik nikada nije bio u težoj situaciji nego ove godine, ali to navijačima nije bila prepreka da na spektakularan način, prigodnom koreografijom i vatrometom obilježe 75. rođendan svog omiljenog kluba.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Večerašnji događaj počeo je u 21 sat paljenjem baklji na centru stadiona nakon čega se “zapalio” jug u obrisima brojeva 1945, a zatim i zapad na kojem je bakljadama bilo ispisano ime kluba s Bilinog Polja.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

NK Čelik daleke 1945. godine osnovali su veterani Jure Primorac, Ilija Marković, Slavko Trbojević, Zdenko Mazanek, Rašo Bačevina, Milivoje Čelić i Mehmed Harmandić.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

U svojih 75 godina crno-crveni tim je imao dosta uspona i padova, a 2020. godina ispisala je loše stranice historije ovog kluba. Međutim, s puno optimizma navijači Čelika večeras su pjevali pjesme, palili baklje i trošili dlanove i grla za klub koji će u njihovim srcima biti vječno.