Nogomet
861

"Robijaši" čistili Bilino Polje: Nakon tri godine bojkota, na tribinama u utakmici protiv Zrinjskog

Piše: E. M.
Današnja akcija na Bilinom Polju (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Navijači Nogometnog kluba Čelik, popularni Robijaši, danas su na stadionu Bilino Polje u Zenici organizovali volontersku akciju čišćenja tribina stadiona pred utakmicu protiv ekipe Zrinjskog koja će u subotu biti odigrana na ovom stadionu.

Ovo će biti prva utakmica NK Čelik pod vodstvom nove uprave, ali i prva utakmica na kojoj će tribine stadiona biti ispunjene domaćim navijačima. Robijaši su domaće utakmice svoga kluba bojkotovali sve dok nije usvojen novi Statut koji je donio vidljive promjene u zeničkom premijerligašu.

Kako bi što spremnije dočekali protivnika u prvom kolu nastavka BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine i stadion učinili što ljepšim, nekoliko desetina navijača Čelika danas je čistilo tribine Bilinog Polja.

"Slike s našeg stadiona obići će cijeli svijet - spremimo se za veliki dan", stoji na zvaničnoj stranici NK Čelik, a iz Udruženja građana "Robijaši 1988" su poručili kako su današnjom akcijom pokazali da su uz svoj klub kada god je to potrebno.

"Utakmica sa Zrinjskim za nas predstavlja emotivan trenutak jer ćemo ponovo biti na našem jugu za kojim smo čeznuli skoro tri godine. Mislim da će se na našim licima vidjeti koliko nam je falila naša tribina. Sigurni smo da će biti i suza i dobrog navijanja jer samo razmišljanje o tom danu uzburka sve emocije koje postoje u ljudskom biću", kazao je za Klix.ba član UG "Robijaši 1988" Dado Salkanović.

Na utakmici Čelika i Zrinjskog u Zenici očekuje se više hiljada posjetilaca.