Nogomet
0

Roberto Mancini: Volio bih ponovo vidjeti Ibrahimovića u dresu Intera

Anadolija
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Trener italijanskog Intera Roberto Mancini izjavio je kako bi švedskog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića volio ponovo vidjeti u dresu Intera.

Švedskom reprezentativcu bh. korijena Zlatanu Ibrahimoviću ovog ljeta ističe ugovor sa francuskim prvakom Paris Saint-Germainom (PSG).

Ibrahimović je ranije izjavio kako bi volio karijeru nastaviti u nekom od engleskih klubova, a već uveliko se govori o njegovom prelasku u Manchester United, ali isto tako i u Chelsea i Arsenal.

Kako javlja "FourFourTwo", aktuelni trener Intera Roberto Mancini izjavio je kako bi volio vidjeti ponovo Zlatana Ibrahimovića u dresu "crno-plavih", za koje je popularni Ibra u periodu od 2006. do 2009. postigao 57 golova u 88 odigranih utakmica.

"Volio bih ga ponovo vidjeti Interu. On ima taj profil koji odgovara svakoj ekipi, tako da mislim da ne postoji klub koji ga ne bi želio. No, ipak ja nisam ubjeđen da će Ibrahimović napustiti Paris Saint Germain", rekao je Mancini.

Ibrahimović je 2012. godine potpisao za francuski PSG. Koliko je njegov dolazak na Park Prinčeva bio dobar za PSG, govori i činjenica da su Parižani nakon pauze od skoro 20 godina postali prvaci Francuske, i to tri godine zaredom.