Nogomet
0

Roberto Carlos odlazi iz Real Madrida

FENA
Nakon 11 godina provedenih u Real Madridu, legendarni Roberto Carlos, objavio je da na kraju sezone napušta taj španski nogometni klub.

"Neću obnoviti ugovor. Moje vrijeme u Realu je završeno. Nakon što tri godine nismo ništa osvojili, morao sam donijeti odluku. Već sam o tome razgovarao s Peđom Mijatovićem i Ramonom Calderonom. Preostalo mi je još tri ili četiri godine u nogometu i želim ih provesti na vrhu. Ne znam hoće li to biti u Brazilu, Kataru ili gdje već, ali za mene je bolje napustiti Real i malo više razmišljati o sebi", rekao je 33-godišnji Brazilac.

Bivši reprezentativac Brazila u Real je stigao iz Intera 1996. godine kada je Fabio Capello prvi puta bio trener madridske ekipe. Od tada je bio stalan član prve ekipe i jedna od ključnih figura koje su Realu pomogle čak tri puta osvojiti naslov prvaka Evrope (1998., 2000., 2002.), tri puta naslov prvaka Španije i dva naslova prvaka Svijeta ( World Club Cups).

Za 'kraljevski' klub je odigrao više utakmica od bilo kojeg drugog igrača u klubu, a koji nisu rođeni Španci. Iako nije napadač, u Primeri je postigao čak 45 golova i još 15 u Ligi prvaka. Reprezentaciju Brazila napustio je nakon poraza od Francuske (1:0) u četvrtfinalu SP-a u Njemačkoj 2006.