Nogomet
5

Roberto Carlos novi trener Sivasspora

Anadolija
Roberto Carlos
Roberto Carlos
Brazilski fudbalski as Roberto Carlos postigao je načelni dogovor sa turskim superligašem Sivassporom i u narednom periodu će u svojstvu trenera sa klupe voditi ovu ekipu.

U izjavi za agenciju Anadolija, Carlos se zahvalio navijačima na srdačnom dočeku i izrazio lično zadovoljstvo što se nakon uspješnih nastupa u dresu Fenerbahcea, tri godine poslije, ponovo vratio u Tursku. Carlos smatra da je Sivasspor veliki klub sa velikim ambicijama i izrazio nadu da će uspjeti da se oduži navijačima uspjehom u narednoj sezoni.

"Sivasspor je klub velikog kalibra. Cilj nam je osvojiti što više bodova. Svi naši napori će biti usmjereni ka uspjehu kluba. Pred nama je težak rad, a neophodna nam je i svesrdna podrška navijača. Cilj novog rukovodstva kluba je da prezentira dobru igru koja će donijeti uspjehe", rekao je Carlos.

Podsjetivši da je u toku period transfera, Carlos je kazao da neće žuriti sa novim transferima, jer prvo želi dobro upoznati igrače kojima raspolaže.

"Pravimo nove temelje kluba i u saradnji sa predsjedništvom vjerovatno ćemo dovesti i neke igrače koji će doprinijeti našim rezultatima, ali ne želimo donositi ishitrene poteze", zaključio je Carlos.